Camilla Kirk Jensen

Mit navn er Camilla Kirk Jensen, men typisk går jeg under navnet ”Kirk” blandt medlemmerne i DK. Jeg er 23år gammel og bosat i Greve, som ligger mellem Køge og København.
I 2016 blev jeg uddannet Social – og sundhedshjælper og er lige nu ved at videreuddanne mig som Social – og sundhedsassistent. Planen er at jeg gerne skulle ende som fysioterapeut om nogle år. I min fritid nyder jeg udover kaninerne også at bruge tid sammen med min familie, mine veninder, min kæreste Patrick og vores hund Kuno.

Jeg har hoppet med kaniner siden 2007, hvor jeg også første gang blev medlem af DK. Dengang havde jeg en håndfuld kaniner, hvor nogle var fra den fritidsklub jeg gik i og andre fra dyrehandleren eller kæledyrsavlere. Jeg hoppede i haven ved min mor, sammen med 2 veninder.
I 2007 fik jeg også mit første kuld unger, hvor jeg beholdte en enkelt fin madagascar hun fra. Hun fik navnet Klundtes Angelina Ballerina og det var egentlig hende der for alvor startede min interesse for kaninhoppen, selvom hun intet lysende talent var.
Meningen var at jeg allerede i sensommeren 2007 skulle have startet mit første stævne. Grundet et stort udbrud af myxomatose, hvor hende der skulle hjælpe mig i gang blev ramt og stoppede, blev det dog ikke til mere – i den omgang!

I 2011 blev jeg igen meldt ind i DK og startede mit første stævne. Efterfølgende tog det fart. Min far kørte Sjælland tyndt for, at jeg kunne komme til stævnerne og jeg fik hurtigt nogle rigtig gode veninder blandt hopperne. Mange af disse holder heldigvis ved endnu og fællesskabet er en af de ting jeg sætter særlig pris på i kaninuniverset!

I 2012 tilbød Mia Hansen mig at købe det, der skulle ende med at blive min første rigtige hopkanin. Leeds Prince Bjørkvin (som han hed) havde ikke vist sig særlig meget på hopbanen inden jeg fik ham, men det fik vi ændret på! Ham og jeg hev en del placeringer hjem i løbet af hans hopkarriere og vi blev blandt andet samlet vinder af USM 2013! Han nåede i elite på både lige, kroget og højde, også er han far til den første champion jeg fik i stalden!
Bjørkvin var en lille og lynhurtig vædderblanding på knap 1,6kg og jeg har altså bare stadig en svaghed for de små og hurtige hopkaniner, til trods for at der er sneget sig en del forskelligt ind, igennem årene! Udover fart, betyder personligheden hos kaninerne nemlig meget for mig og jeg elsker simpelthen alle deres sære forskelligheder.

Mine kaniner bor på altanen hos min far, her har jeg i alt 22 bure, der alle er bygget af min onkel. Derudover har jeg 2 løbegårde, som bliver brugt flittigt. Mine spring og flere løbegårde står hos min farmor, som bor 5 minutter her fra og der har jeg ofte lidt kaniner med hjem på skift, for at hygge og indimellem træne.

Mine voksne hopkaniner bliver dog sjældent trænet, da de i højsæson er med til, i hvert fald 2 stævner om måneden. Disse stævner finder sted i hele Danmark og jeg er ikke bleg for at tage et smut over bæltet, for at få en hyggelig dag med andre kanintosser!

I 2014 kunne jeg kalde mig kaninhopdommer, en titel jeg bestemt er glad for! Jeg kan godt lide at være behjælpelig med at dømme forskellige klasser og jeg nyder det ekstra ansvar der følger med ude til stævnerne.

I 2016 flyttede jeg fra Roskilde Kaninavlerforening til Midt – og Vestsjællands Kaniner, efter en hel del overtalelse fra nogle af MVs medlemmer. Jeg har heldigvis på intet tidspunkt fortrudt min beslutning om at flytte.
Nu er min primære rolle hos MV, at stå for planlægning og afholdelse af stævnerne, i samarbejde med Tanja. Et samarbejde der til tider kan være besværligt, for vi er begge utrolig engagerede og viljestærke (måske lidt stædige ?), men alligevel et samarbejde der bare fungere mega godt og som jeg er meget taknemmelig for!

Mit hold og opdræt af kaniner har jeg kaldt ”Klundtes”, efter en af mine første kaniner, som jo altså hed Klundte. Mere infomation om mit hold og samarbejde med kaninerne, kan både findes på hjemmesiden www.klundtes.weebly.com, på facebooksiden ”Klundtes Hopkaniner” og på instagram under @Klundtes.