Leif Andersen

Jeg begyndte med kaniner, da jeg var 8-10 år, det var krydsningsunge jeg havde købt af en nabo, som avlede slagtekaniner til Ringsted Fjerkræslagteri.
Pengene til de to første kaniner tjente jeg ved at plukke græs, samle roer og rense bure hos naboen. Mit første bur var en blanding af gamle brædder, hønsenet og gamle cykeldæk som hængsler.

I 1979 fik min broder meldt mig ind i Danmarks Kaninavlerforening, i Sydvestsjællands lokalafdeling og jeg udstillede første gang i Flakkebjerg i 1980, det var med en Hvid Land. Samme år fik jeg så Tan, sort og siden Russer og Zobel.
Tan havde jeg købt Flemming Jensen, Korsør, hvor jeg kunne se at de stammede fra John Jensen, Rønne. Det var gode dyr, som gav flere ærespræmier. Siden hen har jeg haft Black and White, Chinchilla, Hermelin, hvid rødøjet og nogle få Franske Vædder.
I 1988 startede jeg med Hollændere, hvor jeg fremavlede vildtgrå, siden brune. Jeg har haft mange farver i Hollændere, i dag har jeg stadig vildtgrå, sorte, brune og blå sammen med Sachsengold og Dværgvædder, vidtgrå og hvid, rødøjet.

Jeg kom i bestyrelsen i Sydvestsjællands Kaninavlerforening, som formand i 1980 og var det en del år, samtidig blev jeg bestyrelsesmedlem i Sorø kredsen. Senere skiftede jeg over til Midtsjællands Kaninavlerforening og blev bestyrelsesmedlem der.
Bestyrelsesarbejde har givet mange interessante oplevelser på blandt andet reoresentantskabsmøder, landsudstillinger, Aktiv Fritid og ikke mindst lokalt arbejde. Jeg er i dag stadig bestyrelsesarbejdet i Sorø kredsen, Midtsjællands- og Sydvestsjællands Kaninavlerforening er sammenlagt til Midt- og Vestsjællands Kaniner, som efter min mening er et godt resultat for fremtiden. Der er jeg også med i bestyrelsesarbejdet.

Medlemskabel af Danmarks Kaninavlerforening har medført, at jeg har været på udstillinger i tyskland og Holland, samt været i Paris flere gange, så jeg kan se tilbage på mange gode minder og glæde mig til fremtiden med mine kaniner.