Erland Larsen

Jeg er blevet bedt om at fortælle lidt om mine kaniner. Hvilket jeg selvfølgelig gerne gør. Jeg startede med at have kaniner allerede som 8 årig, det var med 1,1 Hvid Land og i årene derefter fulgte mange forskellige dyr, mest krydsninger.
Det var utroligt spændende at se hvad der kom ud at det, når to forskellige dyr blev parret sammen. Mange sjove farver blev det til.
Mange havde jo kaniner dengang, så man byttede eller lånte en han.
Dem man ikke selv kunne spise, blev sendt til Ringsted Fjerkræslagteri, som det hed dengang.

Jeg havde faktisk kaniner til jeg var 19 år, så havde jeg ikke mulighed for at have dem mere. Der var så en del år hvor jeg ikke havde kaniner.
Det var i 1977 at jeg startede igen og samtidig blev medlem af DK. Det blev Rex, Zobel, brun som jeg faldt for og da de havde et albinoanlæg, ja så fik jeg Rex, hvid.
Brun Zobel havde jeg en del år og samtidig arbejdede jeg med at fremavle Rex, Zobel, blå. Hvilket også lykkedes.

De blå havde jeg i mange år. Men på et tidspunkt blev vi enige om, at min kone Bente skulle udstille de hvide og jeg Zoblerne. Sådan var det en del år, men da Bente så ikke havde lyst til at udstille dem mere, overtog jeg de hvide igen og samtidig stoppede jeg med Zoblerne. Hvilket jeg senere fortrød.

Så efter 12 års pause gik jeg i gang med at fremavle dem igen, på resterne af min gamle stamme. Så jeg regner med at udstille de første i 2016. Det bliver spændende, at se hvad dommerne mener om dem
Samtidig har jeg jo stadig  hvide i stalden. Jeg har 55 rum og antallet af dyr svinger mellem 40 og 80, alt efter årstiden.

Jeg kunne godt ønske. at mange flere ville give sig selv den glæde, som det er, at arbejde med dyr. Jeg har haft utroligt mange gode oplevelser med kaninerne. Den største glæde var selvfølgelig, da Bente blev Danmarksmester og vinder af LU 2001 i Præstø. Men også at få Sjællandspræmien på Roskilde Dyrskue, var en dejlig oplevelse. Det har vi prøvet 2 gange hver.

Det højeste vi har opnået i point, var på Hobby, Dyr og Fritid i Knapstruphallen med 3,0 Rex, hvid, som opnåede 288.5 point. Jeg tror at det bliver svært at slå på en dansk udstilling.

Men en vigtig ting ved udstillingerne er jo det sociale, at få en snak med de andre om vores fælles hobby er jo altid dejligt.. Ellers vil jeg sige , at det er sjovt og spændende at udstille sine dyr og få dem bedømt af en dommer. Men den største glæde er den daglige omgang med dyrene hjemme i stalden, at se ungerne vokse og udvikle sig, at se om man har valgt den rigtige han til netop den hun.

Det er jo altid spændende, når man skal vælge dyr ud til en udstilling, hvis man så kan se at dommeren er tilfreds med dem og er nået til nogenlunde samme resultat, som man selv er.
Det synes jeg er en rar fornemmelse.
Det var lidt om mine kaniner og hvad jeg går og bruger en del af min tid på.