Michael Christensen

Jeg begyndte, da jeg var 10 år gammel, hvor jeg hjalp med at rense hos en lokal avlers franske væddere. Senere købte jeg min egen hvid land, uden at mine forældre vidste det, men da de fandt ud af det, købte vi endnu en og måtte bygge nogle bure i baghaven.
Jeg meldte mig ind i Danmarks Kaninavlerforening for 32 kr i 1970 og udstillede første gang i 1972. Det var en fransk vædder, og dem har jeg stadig som mit hjertebarn. Rolige, dejlige at arbejde med, dog er de dyre i drift og kræver en del plads.
Jeg har også fuchs, hvid rødøjet, som jeg har vundet mange præmier med, bl.a. racepokaler og Sjællandspræmien. Nogle blev importeret fra Holland og Tyskland, og siden har jeg arbejdet med at videreudvikle egenskaberne hos de forskellige racer og har efterhånden fået nogle gode stammer. Der sidder også en del lille sølv i blå og vildt- og jerngrå hermeliner i stalden.

Udstilling er det primære avlsformål. Der kommer naturligvis unger, som ikke kan bruges til dette, men de går ikke til spilde. Flere personer kan godt lide kaninsteg, og jeg har slagtet i mange år nu.
Foreningsarbejdet går jeg op i med sjæl og krop. Det er mit livsværk. Som bestyrelsesmedlem og formand i flere foreninger har jeg været med til at skabe mange menneskelige relationer og hjælper gerne, hvor jeg kan. Jeg har været med til planlægning af utallige kaninudstillinger, både under Aktiv Fritid, i Sportsavlerklubben, Roskilde Dyrskue og Sorø-kredsen. Sidstnævntes sommerudstilling har været afholdt på min grund de sidste år og fortsætter gerne, når kredsene bliver nedlagt.